Programma 2018 bekend

Het feestprogramma voor Koningsdag 2018 is bekend. Het wordt weer een spetterend feest. Er zijn nieuwe attracties gevonden en natuurlijk zijn de meest populaire attracties ook weer ingehuurd.

Grote verandering voor dit jaar is het vervroegde tijdstip voor het Vogelschieten. We beginnen een uurtje eerder,om 15.30 uur, zodat we rond etenstijd klaar zijn.

De seniorenmiddag is dit jaar op DINSDAG 24 april, de gezellige gezinsfietstocht op zondag 6 mei.
Uiteraard verzorgen we ook weer de dodenherdenking op 4 mei.
Kijk onder het kopje Programma/Overzicht voor alle info

De collecte om dit allemaal mogelijk te maken wordt gehouden van 19 - 24 maart. U ontvangt daarbij een brief waarin wij u vragen donateur te worden. Het wordt steeds moeilijker om collectanten te vinden, en steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Als iedereen die ons een warm hart toedraagt donateur wordt, hoeven wij niet meer te collecteren. Zo steunt u ons dubbel.

HELP ONS, vul de brief in of kijk hier onder het kopje Donateurs.
U kunt ons natuurlijk ook een mail sturen waarin u aangeeft donateur te willen worden. Geef dan naam, adres, bankrekeningnummer en bedrag door in de mail.

In Memoriam: Sjaak Bezemer

Op 26 mei 2017 is onze trouwe steun en toeverlaat Sjaak Bezemer overleden.
Sjaak heeft enorm veel voor betekend voor onze Oranje Vereniging…echt heel veel…

Enige tijd terug mochten wij iets zeggen bij de uitreiking van een onderscheiding aan zijn vrouw Sietske voor al haar werk binnen de vereniging en wij zijn zo vrij om enkele woorden die we toen tot Sjaak richtten nog eens aan te halen…
"…Sietske, we gaan hier geen hooggeleerd of lang betoog van maken maar we willen toch even serieus stilstaan bij de unieke methode waarmee jij ons al die jaren geënthousiasmeerd en geïnspireerd hebt in de Oranje Vereniging. Geheel in lijn met de zogenaamde chaos theorie hebben wij een klein onderzoek uitgevoerd, en wel speciaal naar het fenomeen van de interactie van de oorspronkelijke bedenker van een actie, met de complementaire component van diezelfde actie, die namelijk geacht wordt die actie ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet: in gewone mensentaal zou je kunnen zeggen -achter elke prima donna zit een manager..

En ja zoals er achter elke prima donna dus een manager zit …, zo zit er achter elke Sietske …ja je raadt het al….een Sjaak…Achter elk "ojee als dat maar goed gaat" doemde in al die jaren de geruststellende gestalte van Sjaak op. Zijn verschijning alleen al gaf het antwoord: "Ok…gelukkig… ik zie het al….komt goed"….. Ohne Worte… (Einde citaat)."


En dat gedurende meer dan 25 jaar !!

Dank je wel, Sjaak….!

Het was weer een gezellige Gezinsfietstocht!

Afgelopen zondag organiseerde de Oranjevereniging Gorssel de Gezinsfietstocht voor jong en oud. En deze keer was het weer zeker geen spelbreker: zonovergoten met mogelijk iets te veel wind, maar de trapondersteuning vergoedt veel. Er hadden zich maar liefst 94 deelnemers aangemeld, waarvan het merendeel de lange tocht van 36 kilometer verkoos boven de korte van 26.
Gefietst werd er in het buitengebied van Gorssel, Eefde en Voorst en dwars door Zutphen. De oversteek van de IJssel werd gemaakt met de voetveerpont in Gorssel.
De pitstop halverwege was bij het gemaal in Voorst, waarvandaan men een goed uitzicht heeft op kasteel Nijenbeek. Ditmaal waren er geen lekke banden om te repareren. De deelnemers praatten gezellig met elkaar onder het genot van een drankje en een stukje fruit, waarna de tocht werd hervat.
Veel meer dan de helft van de fietsliefhebbers eindigde de tocht bij eetcafé DE HOEK met het eten van satés met frites.
De foto's kunt u bekijken onder het tabje programma van deze website.

Koningsdag vieren in Gorssel blijft een feest


Het was een koude Koningsdag, maar het Oranjefeest in Gorssel gaf weer een ouderwets warm gevoel. Doordat bij de aanvang een wel erg donkere en natte bui overkwam, begon het feest ietwat aarzelend, maar gaandeweg kwam het weer erg goed op gang en beleefden de Gorsselnaren een grandioze middag. Natuurlijk was er geanticipeerd op de mindere omstandigheden. De Waterbaan was vervangen door een Rodeopaard en bij en in de verschillende tenten stonden de nodige terrasverwarmers opgesteld.

Het begon allemaal 's morgens op het Nijverheidsplein met een, vooral door ouderen, goed bezochte aubade. Samen met de voorzitter van de Oranjevereniging Marc a Campo heette wethouder Trix van der Linden de volwassenen en kinderen hartelijk welkom, waarna onder begeleiding van De Harmonie het Wilhelmus werd gezongen. De kinderen verzamelden zich vervolgens op het aanwezige podium en dansten daar met volle overgave op de maten van De Harmonie het Koningslied. Niet alleen van dit jaar, maar ook van het voorgaande jaar. Het swingende optreden was een groot succes. Het daarna volgende, goed bezochte programma was speciaal voor de schooljeugd van groep 1 t/m 8 en liep door tot 12.00 uur. De kinderen konden toneelspelen, oud Hollandse spelletjes doen, naar het zwembad gaan of gps-tocht uitvoeren.

Vanaf 13.00 uur werd de kleedjesmarkt aan weerszijden van de Van de Capellenlaan de kleedjesmarkt opgebouwd net op het moment, dat een flinke regenbui overtrok. Het beperkte aantal dappere deelnemers moesten even wachten, maar deden daarna vol overgave hun spullen in de verkoop. Op de Roskamweide werd voorzichtig om 13.30 uur begonnen, waarbij attracties die niet nat waren geworden als eerste werden uitgeprobeerd. Het was dan ook druk bij het Grabbelhuis, de Bungee trampoline, het schminken en de Looping bikes. Later verplaatste zich dat naar de XXL Dragon track, het Spiderweb en het al eerder genoemde Rodeopaard. De scouts van de IJsselgroep hadden een mooie hindernisbaan opgesteld, terwijl de scouts van de Kompasnaald weer het traditionele broodbakken op open vuur lieten uitvoeren. Voor de hele kleintjes was de prachtige zweefmolen een onuitputtelijke bron van plezier en ook kon men zich uitleven op het springkussen of met het traditionele ballengooien. Een ijscokar (verrassend goed bezocht), de suikerspin en de popcorn verzorgden de inwendige behoefte. Kortom, de jeugd kon weer volop genieten. Bij de panna competitie waren er maar liefst meer dan 30 teams, die onderling gingen uitmaken welke vier teams om half zes de grote finale zouden gaan spelen.

Inmiddels was het bij en in de grote feesttent en op het smulplein zeer gezellig en druk geworden. Op het smulplein werden heerlijke hapjes en drankjes aangeboden door "Bij Jansen en Jansen" en ook de liefhebbers van wat vettere snacks konden hun hart ophalen. Direct naast de feesttent was plaats ingeruimd voor het kaart- en gelukschieten en om 16.30 uur werd het eerste schot gelost van het vogelschieten door de schutterskoning van vorig jaar Erik Stegeman. Daarna begon het schuttersfestijn en na 2 uur en 259 schoten mocht Erik van Dijk zich de nieuwe schutterskoning noemen. Het kaartschieten werd gewonnen door Willem Geven met Piet Nikkels op de tweede plaats.

En om ook de wat oudere jeugd te boeien was er om 17.30 uur de grote Panna finale. De vier geplaatste teams moesten in een knock-out fase uitmaken wie eerste en tweede zou worden. Onder grote belangstelling werd er hard, maar fair gestreden en uiteindelijk konden Willem Geven en Luuk Kersten zich de winnaars noemen, met als goede tweede Joost Tolboom met Jesse van Roosemalen.

De festiviteiten op de Roskamweide werden afgesloten met een druk bezocht buffet aangeboden door het Bestuur van de Oranjevereniging aan de vele vrijwilligers zonder wie de viering niet kan slagen. Deze toch weer prachtige Koningsdag werd uiteindelijk beëindigd in Eetcafé De Hoek.
De foto's kunt u bekijken onder het tabje programma van deze website.


Voorgaande nieuwsberichten

Klik op een bericht en u kunt het hele bericht lezen.

Gezinsfietstocht zeer geslaagd

Gorsselnaren trotseren de kou

Programma 2016 bekend

OVG eert haar vrijwilligers

Het was weer een mooie koningsdag in Gorssel

Sietske Bezemer ontvangt Koninklijke onderscheiding

OVG zoekt klussers

Druk bezochte Koningsdag

Programma 2014 bekend

Gorssel vierde de Kroning groots

K(r)oningsboom

Programma 30 april bekend

Koningin Beatrix, bedankt!

Overweldigend druk bezocht Oranjefeest 2012 in Gorssel

Koninginnedagprogramma in Gorssel biedt voor iedereen vertier

Verslag zonovergoten festiviteiten 2011

Zeer geslaagde filmvoorstelling Oranje Vereniging Gorssel 100 jaar

Verslag festiviteiten Oranje Vereniging 100 jaar

© 2014 Oranje Vereniging Gorssel