Mooi weer bij zeer geslaagde Gezisfietstocht

De door de Oranjevereniging Gorssel georganiseerde Gezinsfietstocht van afgelopen zondag werd wel met heel erg mooi weer verreden. Jong en oud genoten van de prachtig bloeiende bomen en struiken langs de route en zoals het de echte liefhebber betaamt: het merendeel van de bijna honderd deelnemers koos voor de lange tocht van 33 kilometer en niet voor de kortere van 23 kilometer.

Gefietst werd er in het buitengebied van Gorssel, Joppe, Kring van Dorth en Eefde. De route was zeer afwisselend, want er werd zowel door het prachtige bosgebied gefietst als door de uiterwaarden van de IJssel.

De pitstop halverwege was aan de Reeverdijk. Ditmaal alleen vrolijke, uitgelaten mensen, die zich verbaasden langs wegen te hebben gefietst, waar ze nog nooit geweest waren. De deelnemers praatten gezellig met elkaar onder het genot van een drankje en een stukje fruit, waarna de tocht werd hervat. Veel meer dan de helft van de fietsliefhebbers eindigde de tocht bij eetcafé DE HOEK met het eten van satés met frites.

Foto's van de tocht staan op ovgorssel.nl.

Het was een geweldige Koningsdag in Gorssel

Met nauwelijks wind, in het begin nog wat bewolkt, maar in de tweede helft van de middag uitbundige zonneschijn was het heerlijk toeven op de Roskamweide in Gorssel. En dat vonden de massaal toegestroomde aanwezigen ook, die nog tot laat in de avond gezellig bleven napraten.

's Morgens begon het op het Nijverheidsplein met een, goed bezochte aubade. Samen met de voorzitter van de Oranjevereniging Marc a Campo heette wethouder Trix van der Linden de volwassenen en kinderen hartelijk welkom, waarna onder begeleiding van De Harmonie twee coupletten van het Wilhelmus werden gezongen. De kinderen dansten vervolgens op door De Harmonie gecoverde versie van het Koningslied. Het swingende optreden was een groot succes. Daarna volgde een programma, speciaal voor de schooljeugd van groep 1 t/m 8, dat doorliep 12.00 uur. De kinderen konden spelletjes spelen op school, bij de Bolderhoek of bij het zwembad of gaan bowlen en ondanks de schoolvakantie werd hier druk gebruik van gemaakt.

Vanaf 13.00 uur werd de kleedjesmarkt aan weerszijden van de Van de Capellenlaan opgebouwd. Door de goede weersverwachting was het een stuk drukker dan andere jaren en werd er ook goed verkocht. Op de Roskamweide werd om 13.30 uur begonnen met de muntverkoop en al spoedig holden de kinderen naar de voor hun meest begeerde attractie. Het was dan ook snel druk bij het Grabbelhuis, de Bungee trampoline, het schminken en de XXL Dragon track. Het Spiderweb en het Rodeopaard kwamen wat later aan de beurt. De scouts van de IJsselgroep hadden een spectaculaire kabelbaan opgesteld, terwijl de scouts van de Kompasnaald weer het traditionele en nog immer zeer populaire broodbakken op open vuur lieten uitvoeren. Voor de hele kleintjes bleek de prachtige zweefmolen een onuitputtelijke bron van plezier en ook kon men zich uitleven op het springkussen of met het traditionele ballengooien. Helaas liet de suikerspin het afweten, waardoor de ijscokar en de popcorn extra druk werden bezocht. Kortom, de jeugd kon weer volop genieten. Bij de panna competitie waren er maar liefst meer dan 30 teams, die onderling gingen uitmaken welke teams om half zes de grote finale zouden gaan spelen. De foto cabine in de lounge tent werd goed bezocht door groepjes volwassenen, kinderen, families en vrienden, die zich met de vreemdste attributen lieten fotograferen met als achtergrond de echte ontvangstzaal van de Koning in Paleis Noordeinde.

Zo tegen drie uur was het bij en in de grote feesttent en op het smulplein zeer gezellig en heel druk geworden. Op het smulplein werden weer de gezonde hapjes en drankjes aangeboden door "Bij Jansen en Jansen" en was er ook voldoende gelegenheid om van de wat vettere snacks te genieten. Direct naast de feesttent was plaats ingeruimd voor het kaart-, geluk- en bewegend doelschieten. Om 15.30 uur was het eerste schot van het vogelschieten door de schutterskoning van vorig jaar gepland. Helaas liep dat enige vertraging op, zodat Erik van Dijk pas tegen vieren het eerste schot loste. Het schuttersfestijn kwam meer dan twee uur en 253 schoten later ten einde, doordat Henk Dalhuizen de vogel naar beneden schoot. Het kaartschieten leverde een gedeelde eerste plaats op van Leo Linthorst en Gerard Groot Koerkamp met Thiery van Voorst tot Voorst als goede derde. Het gelukschieten werd een mooie overwinning voor Brenda Klein Teeselink met Sam Verhey en Kees Bakken als respectievelijk tweede en derde.

De grote panna finale werd gewonnen door Tymen Tegelaar en Milan van Veen met op de tweede plaats Vos Roelofs en Thijm Logtenberg.

De festiviteiten op de Roskamweide werden afgesloten met een druk bezocht buffet aangeboden door het Bestuur van de Oranjevereniging aan de vele vrijwilligers zonder wie de viering niet kan worden vorm gegeven. Deze toch wel heel erg mooie Koningsdag werd uiteindelijk beëindigd in eetcafé DE HOEK.

Om nog eens na te genieten kunt de foto's bekijken onder het tabje Programma.

De foto's die gemaakt zijn in de foto cabine zijn te bewonderen op www.luckyphotobooth.nl/koningsdagfeest-in-gorssel/ met wachtwoord Koningsdag2018.

Programma 2018 bekend

Het feestprogramma voor Koningsdag 2018 is bekend. Het wordt weer een spetterend feest. Er zijn nieuwe attracties gevonden en natuurlijk zijn de meest populaire attracties ook weer ingehuurd.

Grote verandering voor dit jaar is het vervroegde tijdstip voor het Vogelschieten. We beginnen een uurtje eerder,om 15.30 uur, zodat we rond etenstijd klaar zijn.

De seniorenmiddag is dit jaar op DINSDAG 24 april, de gezellige gezinsfietstocht op zondag 6 mei.
Uiteraard verzorgen we ook weer de dodenherdenking op 4 mei.
Kijk onder het kopje Programma/Overzicht voor alle info

De collecte om dit allemaal mogelijk te maken wordt gehouden van 19 - 24 maart. U ontvangt daarbij een brief waarin wij u vragen donateur te worden. Het wordt steeds moeilijker om collectanten te vinden, en steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Als iedereen die ons een warm hart toedraagt donateur wordt, hoeven wij niet meer te collecteren. Zo steunt u ons dubbel.

HELP ONS, vul de brief in of kijk hier onder het kopje Donateurs.
U kunt ons natuurlijk ook een mail sturen waarin u aangeeft donateur te willen worden. Geef dan naam, adres, bankrekeningnummer en bedrag door in de mail.

In Memoriam: Sjaak Bezemer

Op 26 mei 2017 is onze trouwe steun en toeverlaat Sjaak Bezemer overleden.
Sjaak heeft enorm veel voor betekend voor onze Oranje Vereniging…echt heel veel…

Enige tijd terug mochten wij iets zeggen bij de uitreiking van een onderscheiding aan zijn vrouw Sietske voor al haar werk binnen de vereniging en wij zijn zo vrij om enkele woorden die we toen tot Sjaak richtten nog eens aan te halen…
"…Sietske, we gaan hier geen hooggeleerd of lang betoog van maken maar we willen toch even serieus stilstaan bij de unieke methode waarmee jij ons al die jaren geënthousiasmeerd en geïnspireerd hebt in de Oranje Vereniging. Geheel in lijn met de zogenaamde chaos theorie hebben wij een klein onderzoek uitgevoerd, en wel speciaal naar het fenomeen van de interactie van de oorspronkelijke bedenker van een actie, met de complementaire component van diezelfde actie, die namelijk geacht wordt die actie ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet: in gewone mensentaal zou je kunnen zeggen -achter elke prima donna zit een manager..

En ja zoals er achter elke prima donna dus een manager zit …, zo zit er achter elke Sietske …ja je raadt het al….een Sjaak…Achter elk "ojee als dat maar goed gaat" doemde in al die jaren de geruststellende gestalte van Sjaak op. Zijn verschijning alleen al gaf het antwoord: "Ok…gelukkig… ik zie het al….komt goed"….. Ohne Worte… (Einde citaat)."


En dat gedurende meer dan 25 jaar !!

Dank je wel, Sjaak….!


Voorgaande nieuwsberichten

Klik op een bericht en u kunt het hele bericht lezen.

Het was weer een gezellige Gezinsfietstocht!(2017)

Koningsdag vieren in Gorssel blijft een feest (2017)

Gezinsfietstocht zeer geslaagd

Gorsselnaren trotseren de kou

Programma 2016 bekend

OVG eert haar vrijwilligers

Het was weer een mooie koningsdag in Gorssel

Sietske Bezemer ontvangt Koninklijke onderscheiding

OVG zoekt klussers

Druk bezochte Koningsdag

Programma 2014 bekend

Gorssel vierde de Kroning groots

K(r)oningsboom

Programma 30 april bekend

Koningin Beatrix, bedankt!

Overweldigend druk bezocht Oranjefeest 2012 in Gorssel

Koninginnedagprogramma in Gorssel biedt voor iedereen vertier

Verslag zonovergoten festiviteiten 2011

Zeer geslaagde filmvoorstelling Oranje Vereniging Gorssel 100 jaar

Verslag festiviteiten Oranje Vereniging 100 jaar

© 2014 Oranje Vereniging Gorssel