Zeer geslaagde filmvoorstelling Oranje Vereniging Gorssel 100 jaar


In een goed bezocht Trefpunt is afgelopen zaterdag de film '100 jaar Oranje Vereniging Gorssel' in première gegaan. Oud NOS regisseur Rudolf Spoor, die de Videoclub Het Accent heeft gecoached bij de voorbereidingen, kreeg de eerste DVD overhandigd door voorzitter Jan van den Berg. Voorzitter Marc à Campo van de Oaranje Vereniging mocht het tweede exemplaar ontvangen.
Tijdens de film steeg regelmatig gelach op, en kreten van herkenning als dorpsgenoten in beeld kwamen. Het oefenen van de liederen van de schoolkinderen, de hilarische beelden van de zeskamp, de gezellige sfeer van de kleedjesmarkt, het zijn maar een paar voorbeelden van fragmenten waarop het publiek zich roerde.
Na de vertoning was Spoor zeer enthousiast. Hij roemde de opbouw van de film en de wijze waarop twee volle dagen feest waren samengevat in een boeiende documentaire van 45 minuten. Hij sprak van een tijdsbeeld. à Campo vond het een ontroerende film, waarin het Hollandse weer en de sfeertekening van ons dorp het geheel tot een echt document hadden gemaakt, dat men later nog graag eens terug zal willen zien.
De DVD is bij Boekhandel Bechtle te koop voor € 7,50.

Indien u donateur wordt van de vereniging krijgt u een korting van €2,50 op de aanschaf van de dvd. Vul daarvoor het donateursformulier in en geef daarbij aan dat u ook een dvd wilt kopen.

© 2011 Oranje Vereniging Gorssel