Koninginnedagprogramma in Gorssel biedt voor iedereen vertier


De Oranje Vereniging Gorssel viert ook dit jaar Koninginnedag op de Roskamweide. Na het succes van vorig jaar heeft de Vereniging hard gewerkt om nog mooiere attracties te organiseren. En daar is men ruimschoots in geslaagd.


Het ochtendprogramma begint om 08.30 uur met klokgelui, waarna de Aubade volgt.
De kinderen verzamelen zich hiervoor om 09.30 uur bij de Vullerschool en wandelen gezamenlijk naar het voormalig gemeentehuis alwaar Kunstmin voor de muzikale begeleiding zorgt. Daarna volgt tot circa 12.00 uur het feestprogramma voor de schooljeugd.
Vanaf 13.30 uur beginnen de feestelijkheden op de Roskamweide. De gehele middag is er een scala aan spelletjes te beoefenen, met als extra attractie de Bungee Trampoline. Tot grote hoogte springend, krijgt men een goed zicht op de andere activiteiten zoals de aquaballen, kleedjesmarkt, draai- en zweefmolens, kuipsteekbaan en nog heel veel meer.
Het succesvolle Oranjepodium is ook weer aanwezig. In de centrale feesttent kan men vanaf 13.30 uur optredens zien van jong en wat ouder talent uit Gorssel en omstreken. In de pauze is er weer een inspirerend optreden van het Popkoor Swing Cooperation.
Om 14.00 uur start de Panna. Jongens en meisjes kunnen onderling uitmaken wie zich het grootste voetbaltalent van Gorssel en omstreken mag noemen.
En als dat allemaal nog niet genoeg is, start om 14.30 uur de Zeskamp voor jong en oud. Hiervoor zijn weer leuke behendigheidsspellen geselecteerd en ook het waterbassin speelt hierbij een prominente rol.
Zowel de deelnemers als de toeschouwers kunnen uitrusten in de grote feesttent, alwaar vanaf 15.00 het Duo Backlight de sfeer veraangenaamt.
Als laatste begint om 17.00 uur het Vogelschieten naast de grote feesttent. In tegenstelling tot andere jaren kan men zich daarvoor nu de gehele middag inschrijven bij de oranje bestuurstent op de hoek van de Roskamweide.
Ook vindt in deze OVG-tent de muntverkoop plaats. Deelnemers aan de attracties hoeven niet meer per attractie te betalen, maar kopen voor de attracties munten in de oranje bestuurstent.
Het tijdstip van 17.00 uur biedt aan iedereen de gelegenheid om met een drankje en een hapje van de verrichtingen van de schutters te genieten.
Aansluitend en afsluitend is er een muziekfeest in Eetcafé De Hoek met tot 24.00 uur een optreden van Remix Partyband. Voor zowel het Oranjepodium als de zeskamp kan men zich nog inschrijven.

bungee trampoline (95K)

© 2011 Oranje Vereniging Gorssel