Gorssel vierde de Kroning groots


Een dag, die zowel Koninginnedag, Koningsdag als Kroningsdag is, verdient het om groots te worden gevierd en daarin is de Oranjevereniging van Gorssel ruimschoots geslaagd. De prachtige attracties, de ongelooflijk gezellige drukte en als daverend slotstuk de muziek en het vuurwerk 's avonds was voor alle Gorsselnaren een feest om niet snel te vergeten.

Het programma begon om 13.30 uur op de Roskamweide met de kleedjesmarkt. Het was wel een enigszins aarzelend begin, omdat toch veel feestgangers nog even thuis de beelden op de eigen televisie wilden volgen. Maar al om 15.00 uur was er op de Roskamweide een zee van mensen, die met groot enthousiasme de aangeboden attracties uitprobeerden.

En dat waren nog eens spannende attracties, zoals de mega Glij-Swing-Baan, de grootste die Nederland te bieden heeft. En dat men hier een flink nat pak van overhield maakte niets uit, sterker nog het was voor veel deelnemers aanleiding om nog eens en nog eens te gaan, want veel natter kon men niet meer worden. Ook werd vaak direct hierna de kuipsteekbaan bezocht, want wat extra water was niet erg.

Het 'abseilen' van de meer dan 10 meter hoge kabelbaan, opgesteld door de scouting IJsselgroep, was voor velen op zich al een feestje, waarna men zich ook nog met veel enthousiasme op de bungee trampoline uitleefde met hoge sprongen en diepe duikelingen. De scoutinggroep Kompasnaald leerde de deelnemers brood te bakken op een houtskoolvuurtje.

Ouders en ook de vele oma's en opa's hebben geweten, dat er een zweefmolen en een draaimolen stonden opgesteld. De kleintjes vonden het prachtig om steeds maar weer rondjes te draaien en het kon hun niet vaak en lang genoeg duren. Ook eenvoudige spelletjes als sjoelen en ballengooien werden druk bezocht, waarbij het opviel, dat alle deelnemers zich eerst prachtig hadden laten schminken in de schminktent.

De Panna stond centraal opgesteld op de Roskamweide en er waren maar liefst 86 deelnemende teams, waarbij uiteindelijk Stijn Stormink en Tobias de winnaars werden.

De brandweer was traditie getrouw aanwezig en menigeen hanteerde de brandspuit om een bal door een s-vorm omhoog in een gat te spuiten.

Bij de feesttent was wel heel erg gezellig en heel erg druk geworden en in de tent speelde het Duo Remix er vrolijk en vlot op los. Iedereen koesterde zich in het heerlijke zonnetje en genoot van de intieme ambiance van de Roskamweide. Naast de feesttent was plaats ingeruimd voor het schieten en daar werd druk gebruik van gemaakt. Hier werd uiteindelijk Piet Nikkels met 45 punten de beste kaartschieter.

Om 17.00 uur begon het vogelschieten met 100 deelnemers. De vele toeschouwers keken gespannen toe om de vogel te zien vallen, maar die bleek van een weerbarstige soort. Maar liefst 435 schoten waren nodig om Gerard Hissink tot winnaar te maken.

En dat het wat langer duurde was in het geheel niet erg, want voor de inwendige mens werd prima gezorgd. Op het smulplein was het een drukte van belang en er werden vele pannenkoeken, hamburgers, friet en kroketten verorberd.

Na 20.00 uur werd het even wat rustiger op de wei. In de feesttent, echter, was het een drukte van belang en werd er al enthousiast gedanst op de klanken van ForzaFunk, die geen enkele moeite had om de toeschouwers te laten swingen.

Vanaf 21.00 uur stroomde de Roskamweide weer vol voor het volgende evenement: het vuurwerk. Het was een prachtige heldere avond, die alleen wel als nadeel had, dat het niet donker genoeg was om al om 21.30 uur met het vuurwerk te beginnen. Dus moesten de massaal toegestroomde toeschouwers enig geduld uitoefenen. Toen het vuurwerk uiteindelijk begon, was iedereen erover eens, dat het wachten ruimschoots werd beloond. Nooit eerder zag Gorssel zo'n prachtig vuurwerk. Het licht en geluid was overweldigend en de oh's en de ah's niet van de lucht. Toen uiteindelijk de laatste pijl was afgeschoten applaudisseerden de toeschouwers overweldigend.

De prachtige Koninginnedag werd afgesloten in de feesttent alwaar ForzaFunk zich van zijn beste kant liet zien met geweldige swingende potpourri's. En bij het napraten was iedereen het erover eens dat dit een onvergetelijke dag was geweest.


© 2014 Oranje Vereniging Gorssel