In Memoriam: Sjaak Bezemer

Op 26 mei 2017 is onze trouwe steun en toeverlaat Sjaak Bezemer overleden.
Sjaak heeft enorm veel voor betekend voor onze Oranje Vereniging…echt heel veel…

Enige tijd terug mochten wij iets zeggen bij de uitreiking van een onderscheiding aan zijn vrouw Sietske voor al haar werk binnen de vereniging en wij zijn zo vrij om enkele woorden die we toen tot Sjaak richtten nog eens aan te halen…
"…Sietske, we gaan hier geen hooggeleerd of lang betoog van maken maar we willen toch even serieus stilstaan bij de unieke methode waarmee jij ons al die jaren geënthousiasmeerd en geďnspireerd hebt in de Oranje Vereniging. Geheel in lijn met de zogenaamde chaos theorie hebben wij een klein onderzoek uitgevoerd, en wel speciaal naar het fenomeen van de interactie van de oorspronkelijke bedenker van een actie, met de complementaire component van diezelfde actie, die namelijk geacht wordt die actie ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet: in gewone mensentaal zou je kunnen zeggen -achter elke prima donna zit een manager..

En ja zoals er achter elke prima donna dus een manager zit …, zo zit er achter elke Sietske …ja je raadt het al….een Sjaak…Achter elk "ojee als dat maar goed gaat" doemde in al die jaren de geruststellende gestalte van Sjaak op. Zijn verschijning alleen al gaf het antwoord: "Ok…gelukkig… ik zie het al….komt goed"….. Ohne Worte… (Einde citaat)."


En dat gedurende meer dan 25 jaar !!

Dank je wel, Sjaak….!

© 2014 Oranje Vereniging Gorssel